100 års markering

18. september 2021 er det 100 år siden at arkitekten Erik Waldemar Glosimodt gikk bort i den tragiske togulykken på Nidareid i Trondheim. Dagen etter den offisielle åpning av Dovrebanen, banestrekningen Dombås – Støren.

De fem stasjoner på Dovrefjell, Fokstua, Vålåsjø, Hjerkinn, Kongsvoll, og Drivstua regnes som arkitekt Erik Glosimodt sitt hovedverk. I tillegg har han på banestrekningen tegnet godshus til de fem stasjoner, seks vokterboliger, fem Narvesen kiosker, to paviljonger til den offisielle åpning og bautasteinen på Dovrebanens høyeste punkt.

I forbindelse med 100 års jubileet til Dovrebanen, Dombås – Støren, arbeides det nå med å få til en markering, hvor arkitekt Erik Glosimodt sitt liv og virke blir formidlet.

Har du innspill til en slik markering, har du noen nye opplysninger om Glosimodt og hans arbeider og/eller har du lyst til å delta aktivt med planlegging og gjennomføring av en hundredeårsmarkering, da ta snarest kontakt med Mogens Juul Rasmussen.                         Se kontaktinformasjon under fanen Kontakt

Det er stengt for kommentarer.